Развъждане, видове охлюви. Инфекции

Развъждането и отглеждането на охлюви е динамично развиващ се отрасъл в земеделието. За разлика от България, в голяма част от Европа и в света култивираното оглеждане на охлюви е развито от години. В химическия си състав охлювното месо съдържа вода, белтъчини, липиди,витамини и минерални вещества. Поради високото съдържание на цинк,желязо, магнезий, калций, натрий, както и на белтъци в месото, този деликатес е една от най-ценните и търсени храни в света. Измежду толкова много съществуващи в природата по света (около 3000 видове породи и разновидности на охлюва) интереса на охлювъдството е насочен към тези от тях, които намират приложение в редица области на гастрономията и търговията в страните от западния свят. Охлюва HELIX се радва на изключителен интерес за промишлено отглеждане, захранващи потребностите на хранително-вкусовата и фармацевтична промишленост.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Свързани новини

Напишете коментар