Производство на разсад от пипер за полско производство

У  нас са застъпени две основни направления в полското производство на пипер – за зелен пипер и за червен пипер за мелене и консервиране. В зависимост от ранозрелостта на използваните сортове производството на зелен пипер се разделя на още две направления; ранно и средноранно. За ранно производство са подходящи сортовете едроплоден, сладък, дълъг пипер Сиврия 600, Златен медал, Албена, Люлин F1, Хебър Чорбаджийски и др., от широките – Калинков 800/7, Весна; от дребноплодните лютиви – Джулюнска и Пловдивска шипка. Подходящи са също софийска капия, Горнооряховска капия и др. За средноранно и късно производство се използват сортовете Сиврия 600. Хебър, Бяла капия 1, Златен медал 7. Албена, Куртовска капия 1619, Пазарджишка капия, Ратунд шуменски, Ратунд български, Шипка бяла, Чорбаджийски и др.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Свързани новини

Напишете коментар