Отглеждане на дини и пъпеши на открити площи

ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДИНИ И ПЪПЕШИ НА ОТКРИТИ ПЛОЩИ

Дините и пъпешите са традиционни за българското градинарство зеленчукови култури, чиито плодове инат отлични вкусови качества и са обект на засилено търсене, и масова консумация през летните месеци. През този период на годината те се приемат след предварително охлаждане и имат изключително освежаващо, и благотворно въздействие върху човешкия организъм. Консумацията им засилва усещането за естествена наслада от, приетата храна, което е много важно условие за рационално и здравословно хранене.

Независимо от съществуващите традиции и богатия практически опит, често при отглеждането на двете култури се допускат пропуски от технологичен характер, поради несъобразяване с биологичните им особености. В резултат на това растенията формират по-ниски добиви, а получената продукция е с влошени хранително-вкусови качества.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Свързани новини

Напишете коментар