Брюкселското зеле предпочита азота

Отглеждането на брюкселско зеле в страната в сравнение с главестото е ограничено. В голям брой европейски страни обаче то е широко застъпена зеленчукова култура. Продукцията му се използва за приготвянето на различни ястия, което се обуславя от неговите вкусови, хранителни и биологични качества и се приема за деликатесен зеленчук. Според редица изследвания брюкселското зеле по тези качества превъзхожда останалите зелеви култури.

 

Това е мразоустойчива култура, но е особено чувствителна към засушаването, поради което поддържането на оптимален воден режим в почвата е едно от условията за получаването на високи и качествени добиви. Брюкселското зеле е силно взискателно и към физико-химичните свойства на почвата и хранителния режим. Растенията се развиват добре на богати на органично вещество, пропускливи глинесто-песъчливи почви с рН от 6,6 до 7,4.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

 

Свързани новини

Напишете коментар