Бок чой – китайско зеле, много вкусно и лесно за отглеждане у нас

Бок чой е вид китайско зеле (Brassica chinensis L.) със силно удебелени дръжки на тъмнозелените си с удъжено яйцевидна форма листа. В Западна Европа и Америка този вид зеле е добре познато както на производителите, така и на консуматорите. В Холандия се произвежда целогодишно. В страните на Изтока, откъдето и произхожда – Китай Япония, Корея и др., е много популярно и предпочитано като листен зеленчук. Там приготвят от него вид кисело зеле, което корейците наричат „кимчи“. В Русия е познато като „дръжково зеле“ и напоследък се радва на засилен интерес от страна на гастрономите. Съдържа комплекс от най-ценните за човешкия организъм витамини и биологично активни вещества, които повишават имунитета и предпазват от редица болести.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Свързани новини

Напишете коментар