Билки против депресия с поразителен ефект » Съвети в земеделието

Билки против депресия с поразителен ефект

Тези билки за депресия са използвани за въздействие на централната нервна система още в далечни времена. Ефектът, който имат тези лечебни растения, е доказан!

Билки за депресия – много хора дори не предполагат, че лечебните растения могат да повлияят на депресията им и разчитат единствено и само на антидепресантите, които имат странични ефекти и често предизвикват зависимост, пише zdrave.ws.

Медикаментозното лечение на депресия може да има сериозни странични ефекти, докато лечение с билки за депресия само може да ви помогне. Препоръчваме ви 2 билки за депресия, които още преди много, много години са използвани като стимулиращи вещества, а доказаният им ефект е направо поразителен:

Манчжурска аралия – експериментално е установено, че тинктура от корените на аралия действат възбуждащо като повишава двигателната активност, упражнява пробуждащо действие дори при предизвикан с барбитурати сън и притежава леко кардиотонично действие. Проучванията са доказали, че манчжурската аралия има изразено стимулиращо действие върху централната нервна система. Ето защо това лечебно растение се прилага не само при различни форми на депресия, но и при умствена и физическа преумора.

Начин на приложение: Тинктура, приготвена със 70-градусов алкохол от корените на растението в съотношение на дрогата към извлечителя 1:5, по 30-40 капки 2-3 пъти дневно в продължение на 1 месец. А по-лесният начин е да си набавите от аптеките хомеопатичен препарат в таблетна форма (такъв например е Saparalum).

Китайски лимонник – това лечебно растение има доказано стимулиращо и общотонизиращо действие. От незапомнени времена плодовете на лимонника са използвани от различните народности, населяващи различните райони на Далечния изток, като средство, повишаващо работоспособността и издръжливостта. Още след еднократен прием лимонникът повишава умствената и физическа дейност. Ефектът на тази билка за депресия е поразителен и безспорен!

Начин на приложение: Най-често се използва тинктура от семената на лимонника (по 20-30 капки 2 пъти дневно преди ядене). От плодовете на това растение се приготвят таблетки. В домашни условия можете да си приготвите запарка от плодовете на лимонника – 10 гр. изсушени плодове се запарват с 200 мл. кипяща вода. Препоръчва се по 1 супена лъжица 2 пъти дневно.

 

Свързани новини

Comment on this FAQ