Gulfood 2019 премина успешно за българския бизнес » Съвети в земеделието

август 10, 2022

Gulfood 2019 премина успешно за българския бизнес

Акценти

  • Тази година на мероприятието родните компании са успели да проведат срещи с 1 170 свои партньори

В Дубай много чужди фирми проявиха интерес към родните продукти и възможностите за развитие на бъдещи партньорства

През изминалата седмица, от 17 до 22 февруари, в Дубай, Обединени Арабски Емирства се проведе Gulfood 2019. Това е най-голямата специализирана изложба за хранително-вкусовата промишленост в района на Персийския залив. Тази година страната ни взе участие с щанд. Изложбената площ за всички участници в мероприятието беше почти 100 000 кв.м. Изложителите наброяваха повече от 5 000. Те бяха от 120 страни, а посетителите, които разгледаха предложенията на компаниите бяха повече от 70 000. Обичайно Gulfood привлича специалистите в бранша от цял свят.

Данните сочат, че тази година на мероприятието родните компании са успели да проведат срещи с 1 170 свои партньори. Основната дискутирана тема по време на преговорите е засягала възможностите за износ на български продукти. Тези цифри са представени благодарение на анкета проведена от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНСМП). Тя е и организатор на българското участие на изложението.

По време на изложението се проведе и среща между изпълнителния директор д-р Бойко Таков и Фил Хоган, европейски комисар по земеделието и развитието на селските райони и Марк Нейпиер, Директор на група“ Управление на портфолио Изложения, Проекти, Продажби“ на Световен търговски център в Дубай. Дискутираната между тях тема също засягаше възможностите за дългосрочно партньорство.

 

Сродни публикации