Bayer ще предостави достъп до проучванията си за глифозат » Съвети в земеделието

декември 01, 2023

Bayer ще предостави достъп до проучванията си за глифозат

Акценти

  • Немски експерти твърдят, че заради употребата на глифозат много птици и насекоми губят условията си за живот

Производителят ще представи събраните до момента данни, свързани с глифозат. Глобалната компания е с основни компетенции в сферата на здравеопазването и селското стопанство.

„Нашият ангажимент за прозрачност остава основен елемент на нашата мисия, тъй като ние напредваме като комбинирана компания“, каза Лиам Кондън, член на Управителния съвет и председател на отдела по природни науки в компанията. „Ние осъзнаваме, че хората по света искат повече информация около глифозата и ние се стремим да предоставим достъп до нашите данни за безопасността“, допълни още Кондън.

Глифозатът скара министри в Германия

До момента протекоха не един дебат относно глифозата и неговата бъдеща употреба. Той е разрешен за употреба в рамките на ЕС до края на 2022 г. Преди това не е възможна пълната му забрана, колкото и да настоява Германия. Експерти от немската агенция по околна среда са на мнение, че глифозатът унищожава всички растения. Така много видове насекоми и птици губят своите естествени източници на храна и среда на живот. След изнесяне на данните от производителя ще стане ясно дали ще има някакви рестрикции или не.

 

Сродни публикации