9 причини да ядем повече грозде » Съвети в земеделието

ноември 27, 2020

9 причини да ядем повече грозде

Акценти

  • Според специалисти съставките на гроздето предпазват от вредните ултравиолетови лъчи

Много специалисти препоръчват да хапваме по една купа плодове на ден, за да сме силни и здрави.

Оказва се, че е чудесна идея да запълним поне половината от нея с грозде, незаивисмо от цвета му.

Препоръчваме го и като здравословна закуска, която контролира желанието за преяждане с шоколад, и като храна за красива и хидратирана кожа.

1. Помага за контрол над теглото, задоволява желанието за сладко.

2. Съдържа антиоксиданти и е полезен източник на енергия.

3. Има противовъзпалителни свойства.

4. Богат източник на витамини Ц и К.

5. Полезно е за сърдечно-съдовата система, регулира кръвното налягане.

6. Полезно е за кожата. Според специалисти съставките на гроздето предпазват от вредните ултравиолетови лъчи.

7. Намалява риска от диабет. Оптимизира нивата на кръвната захар. Трябва обаче да консумирате гроздето в най-малко преработената му форма, за да не предизвикате обратен ефект.

8. Помага за надеждната хидратация. Съдържа 82% вода.

 

За автора

Сродни публикации