85 % от дървата за огрев са раздадени в Балчишко » Съвети в земеделието

юни 10, 2023

85 % от дървата за огрев са раздадени в Балчишко

Акценти

  • През следващите дни ще бъдат доставени заявените количества за общините Каварна и Шабла

85% от заявените от граждани дърва за огрев към ДЛС-Балчик вече са доставени, съобщават от Североизточното държавно предприятие (СИДП).

Кметовете на населени места в региона са внесли в стопанството 1 137 заявления от физически лица за 9 055 пространствени кубически метра дърва.

До момента сме изпълнили 984 от молбите. Реализирани са 7 874 пространствени кубически метра дърва за огрев. Процесът на приемане и експедиране на дървесина за местното население продължава, каза директорът на стопанството в Балчик инж. Калинка Тодорова. Тя допълни, че обикновено активното търсене на дърва за огрев започва през септември, когато приключи туристическият сезон.

Към момента стопанството разполага с 1 354 пространствени кубически метра дърва в района на Батово, които също ще бъдат предоставени на физически лица. През следващите дни ще бъдат доставени заявените количества за общините Каварна и Шабла. Все още има отделни домакинства от Соколово, Сенокос, Безводица, Ляхово и Оброчище, които не са получили поисканите от тях дърва, но в рамките на този месец и техните нужди ще бъдат задоволени.

 

За автора

Сродни публикации