675 проверки направиха горски инспектори за седмица » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

675 проверки направиха горски инспектори за седмица

Акценти

  • Проверките са направени във всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие

Във Варненско расте броят на съставените актове и констативни протоколи

Във връзка с увеличения брой кражби на дърва за огрев във Варненска област текат масирани проверки за незаконна сеч. Така са задържани три каруци с дървесина. За нея не са предоставени документи за произход. Товарът в едната е бил в размер на 0,5 куб. м. На нарушителите е съставен акт и са им издадени три констативни протокола.

Друга каруца с незаконно изсечена дървесина е задържана в обхвата на ДЛС „Шерба”. Там са съставени два акта.

На територията на Държавното горско стопанство „Провадия” също са извършвани проверки. Там също е конфискувана каруца с 0,5 къб.м. дърва и са издадени два акта и четири констативни протокола.

Общо 675 са извършените проверки за незаконна сеч през изминалата седмица. Те са проведени във всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 116 обекта за добив на дървесина, 133 превозни средства, 426 физически лица. От тях ловците са били 329. Проверени са и трима – любители на риболова.

Органите на реда призовават всички, които са забелязали нередности или инциденти в горите да сигнализират на телефон 112. През зимните месеци ще продължат засилените проверки.

 

Сродни публикации