63-годишен наркодилър изкопа 5 килограма хероин от двора си в габровско село » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

63-годишен наркодилър изкопа 5 килограма хероин от двора си в габровско село

Полицията в Пловдив и Габрово задържа огромно количество наркотици при съвместна акция.

На територията на габровското село Гергини е арестуван 63-годишен мъж, укривал в дома си 1 кг кокаин и почти 5 килограма хероин.

Арестуваният е заснет как сам копае в двора си на място, където е заровил хероина. Той е бил скрит на около половин метър под земята, общото изкопано количество е 4 кг и 750 грама хероин.

В автомобила му пък е намерен 1 кг кокаин.

Мъжът е с чисто съдебно минало у нас. Бил е осъждан и лежал 5 години в затвор в Турция за трафик на наркотици, оповести зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. До успешната реализация на операцията се стига, след като преди няколко дни започна наказателно производство, свързано със задържането на турски гражданин и две жени от Столипиново.

Жените бяха задържани с 300 грама хероин и малко количество кокаин и им бяха повдигнати обвинения. „В хода на това разследване под ръководството на Окръжна прокуратура и в тясно взаимодействие с Криминална полиция Пловдив разплитането на случая продължи“, каза прокурор Гавраилов.

Вчера е било установено друго лице, което живее на територията на село, близо до Габрово, където полицейските служители от Габрово. След издадено постановление от Пловдивската прокуратура са предприели действия за задържането му.

Мъжът е задържан с полицейска мярка, а в понеделник предстои задържането му за 72 часа и повдигане на обвинения.

 

За автора

Сродни публикации