6-те храни, които предизвикват бръчки » Съвети в земеделието

юни 22, 2024

6-те храни, които предизвикват бръчки

яйца, краве масло и прясно мляко

Акценти

  • Премахнете захарта от менюто си и ще сте по-здрави и по-красиви

Колкото и да сме широко скроени към възрастта и промените, които тя носи, все пак ни се иска да останем по-дълго време прекрасни и свежи като на 25.

Разбира се, тайната е не само в това да не пушите изобщо никога през живота си или да спрете веднага, ако все още го правите, но и да се грижите добре за лицето си и да се храните правилно.

Като казахме „хранене“, събрали сме в галерия няколко храни, които доказано причиняват бръчки.

Те са прекалено сладки или прекалено мазни, на основата на изкуствени вещества са и натоварват организма ни по начин, по който го затрудняваме в процеса на регенериране на кожата и клетките.

Вижте кои шесте храни, които предизвикват бръчки и не ги включвайте в менюто си:

Бял хляб, бяло брашно, тесто

Всичко това предизвиква бръчки и уврежда кожата. Изключете от менюто си готовите храни, в които има не само много въглехидрати, но и много мазнини, заложете на плодовете и зеленчуците, и ще се радвате на сияйна кожа.

Захар

З като захар, з като зло. Като изключим моментото добро настроение, което сладкишите ни дават, те няма никакво друго добро действие върху организма ни.

Захарта кара колагеновите нишки да се късат, а това значи бръчки, бръчки бръчки.

Алкохол

Погледнете се в огледалото след пиянска нощ. Ето това прави алкохолът с кожата ни. Дехидратирана, изтерзана, повехнала, лишена от важни хранителни вещества.

Чаша вино на ден не пречи, но 4 големи водки за една вечер са пагубни за красотата.

Прясно мляко и сметана

Млечните продукти са най-големият приятел и най-големият враг на кожата. Когато се преработи от организма, лактозата увеличава оксидативния стрес, а млечната захар сякаш е стимулант на акне.

За сметка на това киселото мляко действа регулиращо и пречистващо на тялото, така че не се лишавайте от него, просто не прекалявайте.

 

За автора

Сродни публикации