6-те най-полезни и вкусни мартенски храни » Съвети в земеделието

септември 24, 2023

6-те най-полезни и вкусни мартенски храни

Акценти

  • Зеленият лук може да се използва освен в свежи салати, така и в най-различни блюда

Без значение в кой сезон от годината се намираме, на пазара вече могат да бъдат открити всякакви храни.

Така например сигурно сте забелязали, че дори през зимата можете да си купите ягоди, пъпеши и дини, характерни най-вече за летния сезон.

Макар да се отличават с ярки цветове и привлекателен вид, невинаги вкусът им е толкова възхитителен. А и едва ли съдържат всички полезни витамини и минерали като сезонните храни. Съвсем друго си е, когато съответните продукти са отгледани в най-подходящия за тях период.

И въпреки че все още сме далеч от лятото, има достатъчно пролетни храни, които в момента могат да изиграят главна роля на трапезата ви.

Вижте най-характерните за месец март храни.

Коприва – Има толкова много ястия, които биха могли да бъдат приготвени с коприва. Супа, яхния, ризото, баница са само малка част от тях

Спанак – Свеж, полезен, вкусен и засищащ, пролетният спанак е продукт, който задължително трябва да присъства в седмичното ви меню.

Маруля – Марулята е сред най-продаваните продукти на пазара още в ранната пролет. Ако ви е писнало да я похапвате само в салата, опитайте таратор с маруля.

Зелен чесън – Подходящ е за всякакви салати, разядки, супи. Някои дори го влагат в баници със зелении.

Зелен лук – Освен в свежи салати може да се използва и в най-различни блюда. Бърканите яйца със зелен лук са нещо, което за нищо на света не бива да се лишавате през пролетта.

Репички – Репичките са задължителен компонент от пролетната зелена салата. Идеално си хармонират с маруля, зелен лук, лимонов сок.

Източник: gotvach.bg

 

 

 

За автора

Сродни публикации