Акценти
- Зеленият лук може да се използва освен в свежи салати, така и в най-различни блюда
Без значение в кой сезон от годината се намираме, на пазара вече могат да бъдат открити всякакви храни.
Така например сигурно сте забелязали, че дори през зимата можете да си купите ягоди, пъпеши и дини, характерни най-вече за летния сезон.
Макар да се отличават с ярки цветове и привлекателен вид, невинаги вкусът им е толкова възхитителен. А и едва ли съдържат всички полезни витамини и минерали като сезонните храни. Съвсем друго си е, когато съответните продукти са отгледани в най-подходящия за тях период.
И въпреки че все още сме далеч от лятото, има достатъчно пролетни храни, които в момента могат да изиграят главна роля на трапезата ви.
Вижте най-характерните за месец март храни.
Коприва – Има толкова много ястия, които биха могли да бъдат приготвени с коприва. Супа, яхния, ризото, баница са само малка част от тях
Спанак – Свеж, полезен, вкусен и засищащ, пролетният спанак е продукт, който задължително трябва да присъства в седмичното ви меню.
Маруля – Марулята е сред най-продаваните продукти на пазара още в ранната пролет. Ако ви е писнало да я похапвате само в салата, опитайте таратор с маруля.
Зелен чесън – Подходящ е за всякакви салати, разядки, супи. Някои дори го влагат в баници със зелении.
Зелен лук – Освен в свежи салати може да се използва и в най-различни блюда. Бърканите яйца със зелен лук са нещо, което за нищо на света не бива да се лишавате през пролетта.
Репички – Репичките са задължителен компонент от пролетната зелена салата. Идеално си хармонират с маруля, зелен лук, лимонов сок.
Източник: gotvach.bg