5-те храни, с които лесно ще преборите махмурлука » Съвети в земеделието

април 13, 2024

5-те храни, с които лесно ще преборите махмурлука

Акценти

  • Витамините на доматения сок изчистват организма ни от токсините и ускоряват изгарянето на алкохола

Ако вие сте имали вечери, след които сте си казвали, че повече няма да пиете, ви трябват няколко храни, които не само ще спрат главоболието, но и ще пречистят организма ви.

Eто няколко храни, които не само ще спрат главоболието, но и ще пречистят организма ви.

1. Сок от кисело зеле

Може да мирише гадно и да има лош вид, но киселото зеле е вероятно най-мощният неутрализатор на махмурлука. Нужна ви е само една чаша от сока му, но и да изпиете повече, няма да ви навреди. То съдържа витамин С и е източник на биогенни амини и лактобацили, които помагат за пречистването на организма от вредни вещества.

2. Шкембе чорба

Смята се, че шкембе чорбата възстановява загубените от организма соли, протеини и минерали. За нея е характерно, че е мазна, но за да се отървете от махмурлука, е добре да я консумирате също кисела и люта.

3. Сок от кисели краставички

Сокът от кисели краставички съдържа електролити, които помагат на тялото да се възстанови. Тъй като прекаляването с алкохол води до дехидратация, сокът от кисели краставички помага на водата да се задържи в кръвоносните съдове. Подобно на сока от кисело зеле, една чаша е достатъчна за справяне с махмурлука.

4. Доматен сок

Пасирайте колкото желаете домати и ги смесете със суров жълтък, лимонов сок, сол, черен и червен пипер. Доматеният сок е източник на минерали, витамини, ензими и фруктоза. Те изчистват организма ни от токсините и ускоряват изгарянето на алкохола.

5. Чай от мента с джинджифил

Ако не ви се закусва след тежка нощ, добре е да си направите чай от мента, към който да добавите парче джинджифил. Тази комбинация ще успокои стомаха ви и ще намали гаденето и замахването. Вместо захар изцедете малко лимон.

 

За автора

Сродни публикации