5-те храни, които ще "убият" мастните натрупвания по тялото Ви » Съвети в земеделието

април 13, 2024

5-те храни, които ще „убият“ мастните натрупвания по тялото Ви

Акценти

  • Яйцата са един от най-добрите източници на протеин - те ще изгорят излишните мазнини и ще засилят метаболизма ви

Няма магическа пръчка, с която да отслабнете моментално.

В съчетание с усилени тренировки, обаче има храни, които имат силата да горят мазнините, от които никога не сте могли да се отървете.

Първи са храните, богати на пробиотици

Пробиотиците във ферментиралата храна, като кимчи, неподсладен кефир или кисело мляко, улесняват способността на храносмилателната система да разгражда храната по-добре. Това означава, че ще получавате повече хранителни вещества, в сравнение с останалите храни, които консумирате. Това от своя страна ще доведе до по-добра ситост.

Ядки и семена

Също с високо съдържание на магнезий, суровите ядки и семена, като бадеми, пекани и тиквени семки, съдържат здравословни мазнини, които могат да намалят обиколката на вашата талия. Освен това, те са чудесен източник на есенциалните мастни киселини, включително омега-3 и мононенаситени мазнини.

Съвет: Бадемите са добър избор преди тренировка, заради аминокиселината L-аргинин, която ще ви помогне да изгаряте повече мазнини и въглехидрати.

Яйца

Яйцата са перфектната комбинация от протеин и мазнини. Те осигуряват дълготрайно засищане. Същевременно намаляват желанието за храна, както и спадовете на нивата на кръвната захар, които често водят до похапване на храни с много захар. Яйцата са един от най-добрите източници на протеин. Те ще изгорят излишните мазнини и ще засилят метаболизма ви.

Съвет: Винаги изяждайте и жълтъка на яйцето! Жълтъкът е богат на холин, хранително вещество, полезно за подпомагане на усвояването на мазнините. Холинът подпомага детоксикацията на черния дроб и е от полза за хората с омазнен черен дроб, които страдат от покачване на теглото и затлъстяване.

Авокадо

Добрите мазнини в авокадото също могат да ви помогнат да изгорите излишните мазнини от тялото. Авокадото има високо съдържание на здравословни за сърцето мазнини и фибри. Те ще ви държат сити за дълго и ще предотвратят желанието за храна. В авокадото има и калий. Той не позволява задържане на вода и подуване на корема. Магнезият в авокадото е от решаващо значение за здравословното отслабване, защото активира стотици ензими, които контролират храносмилането, усвояването и използването на протеин, мазнини и въглехидрати.

Съвет: Заменете закуската си, като вместо препечен хляб с масло, си направете тост с авокадо. Той може да помогне за намаляване на мазнините в областта на корема.

Сьомга

Рибата с високо съдържание на здравословни мазнини може да ви помогне да се отървете от нежеланите мастни натрупвания. Дивата сьомга е изключително добър източник на протеин и съдържа омега-3 мастни киселини, които се борят с възпалението. Здравословните мазнините засищат за по-дълъг период от време. Приемът на достатъчно протеин всеки ден спомага за поддържането на чиста мускулна маса, което ускорява метаболизма и изгаря повече мазнини, когато сте в покой.

СъветПечете сьомгата върху резени лимон, за да избегнете изсушаване.

 

За автора

Сродни публикации