5-те храни, които не трябва да съхранявате в хладилник » Съвети в земеделието

януари 24, 2020

5-те храни, които не трябва да съхранявате в хладилник

Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти?

Най-вероятно причината е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него.

Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Възможно е обаче в някои случаи дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност.

Лук и чесън

Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен.

Домати

Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай, че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.

Пъпеш

Тук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания, тъй като кората е достатъчно твърда и дебела, за да предпази плода от изсъхване.

Цитрусови плодове

Тъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхваняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ти поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.

Източник: Seif.com/Edna.bg

 

За автора

Сродни публикации