
Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти?
Най-вероятно причината е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него.
Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Възможно е обаче в някои случаи дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност.
Лук и чесън
Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен.
Домати
Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай, че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.
Пъпеш
Тук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания, тъй като кората е достатъчно твърда и дебела, за да предпази плода от изсъхване.
Цитрусови плодове
Тъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхваняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ти поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.
Източник: Seif.com/Edna.bg