5-те причини да ядете стафиди всеки ден » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

5-те причини да ядете стафиди всеки ден

Акценти

  • Стафидите действат като енергийна бомба и са богат източник на калций, желязо, фибри

Стафидите се получават чрез изсушаване на гроздовия плод.

Дори да не фигурират в списъка ви с любими хранителни продукти, със сигурност сте усещали вкуса им в бисквити, десерти, мюсли и други храни.

Те действат като енергийна бомба и са богат източник на калций, желязо, фибри.

Освен това имат положителен ефект върху активността на централната нервна система, ускоряват мисловния процес и увеличават кръвообращението.

Консумирайте, като ги накисвате предварително във вода и ги добавите като съставка в шейкове, смутита, салати и под формата на здравословна закуска с мляко и овесени ядки.

Стафидите помагат при лечение на анемия

Стафидите са богати на желязо, а то влиза в състава на хемоглобина (основната съставка на червените кръвни телца).

Стафидите помагат за загубата на тегло

Освен че са отличен заместител на изкуствените подсладители, сушените плодове създават бързо усещане за ситост и са истинско богатство за вкусовите ви рецептори.

Стафидите укрепват костите

Те са мощно оръжие в борбата с болките в ставите и слабите кости. Редовната им косумация допринася са по-голяма плътност на костната структура и намалява риска от артрит и подагра.

Стафидите укрепват имунната система

Високото съдържание на витамини и минерали стимулира имунната система и помага при борбата с инфекциите. Противовъзпалителните и антибактериалните свойства на сушените плодове ви предпазват от треска, инфекции и редица други заболявания.

 

За автора

Сродни публикации