473 са горските проверки за седмица във Варненско » Съвети в земеделието

юни 25, 2022

473 са горските проверки за седмица във Варненско

Акценти

  • Сигнали за нарушения могат да се подават на телефон 112
  • От СИДП апелират за съдействие

По-мекото време даде възможност на нарушителите да излязат в гората

Продължават горските проверки в различни области на страната. Във Варненско горските инспектори са извършили множество акции, а резултатите от тях са 18 акта. Само 10 от тях са съставени при интензивни проверки извършени от служителите на ДЛС „Шерба“.

Задържани са 5 каруци, които са били натоварени с 3,6 куб. м дърва без документ за законна сеч. Това е установено по време на обход на територията на стопанството. Конфискувани са и два моторни триона.

На територията на ДГС „Суворово” също е разкрита незаконна сеч, но в по-големи размери -4,5 куб. м. дърва за огрев. Там са съставени 8 акта. Продължават акциите на горските инспектори особено на местата с по-висока концентрация на нарушения.

За периода от 14 до 20 януари са извършени 473 проверки. Те са били в рамките на на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Проверени са 78 обекта за добив на дървесина, 66 превозни средства, 329 физически лица. От тях ловците са били 307 на брой. Съставените актове са 30 на брой.

От СИДП апелират за съдействие. Сигнали за нарушения могат да се подават на телефон 112. Инспекторите реагират веднага и извършват проверка на място.

 

Сродни публикации