44 души се натровиха със спанак в Турция » Съвети в земеделието

април 23, 2024

44 души се натровиха със спанак в Турция

Акценти

  • След тези случаи стана известно, че са регистрирани още над 20 случая на хора, отровили се със спанак в северозападния турски окръг Текирдаг

Пациентите са получавали тахикардия и хипертония и им е била оказана медицинска помощ в болници в кварталите „Бакъркьой“ и „Есенюрт“, предава БНР.

Смята се с голяма вероятност, че отравянето може да е било причинено от химикали, с които листните зеленчуци се обработват, за да бъдат по-дълго време свежи, предаде агенция DHA.

Полицията проучва на кои места се е продавал опасният спанак. Областната дирекция по здравеопазване в Истанбул съобщи, че 25 от приетите за лечение вече са били изписани. Останалите 19 пациенти продължават да са под лекарско наблюдение.

След тези случаи стана известно, че са регистрирани още над 20 случая на хора, отровили се със спанак в северозападния турски окръг Текирдаг.

Преди два дни също имаше два случая на масови хранителни отравяния в Турция. 63 души са почувствали неразположение след като са яли пилешки дюнери в Афионкарахисар. 23 души пък бяха приети в болници в тракийския град Къркларели със стомашни проблеми.

 

За автора

Сродни публикации