15 години затвор за фермер, пребил до смърт пастир в Пловдивско » Съвети в земеделието

април 13, 2024

15 години затвор за фермер, пребил до смърт пастир в Пловдивско

Акценти

  • Фермерът трябва да плати и по 100 000 лева на трите деца на жертвата си, реши още окръжният съд

15 години затвор получи фермерът Ивелин Андонов.

Той бе признат за виновен от Окръжния съд в Пловдив за умишлено убийство на възрастен пастир, съобщиха от съдебната палата.

Зверството станало на 30 март 2017г. в асеновградското село Козаново. 36-годишният тогава фермер пребил до смърт 56-годишния Георги Михайлов заради две изчезнали бременни овце.

По-възрастният издъхнал два дни след зверския побой заради счупени ребра и рани по цялото тяло. Ивелин отговаряше пред съда за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. След изключително зверския побой заради двете овце пастирът починал на 1 април с.г. в болница.

Фермерът трябва да плати и по 100 000 лева на трите деца на жертвата си, реши още окръжният съд. Магистратите измениха мярката за неотклонение на подсъдимия Ивелин Андонов от парична гаранция в размер на 5000 лева в задържане под стража и той бе задържан директно в съдебната зала веднага след произнасянето на присъдата. Тя не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

За автора

Сродни публикации