11 акта за нарушения съставиха служителите от РДГ – София » Съвети в земеделието

септември 24, 2023

11 акта за нарушения съставиха служителите от РДГ – София

Акценти

  • Близо 160 са проверените за периода превозни средства, превозващи дървесина

За последните десет дни служителите на Регионална дирекция по горите – София съставиха 11 акта за установени нарушения по Закона за горите.

От извършените над 330 проверки за периода от 23 март до 2 април горските инспектори от Дирекцията задържаха близо 60 куб. м дърва за огрев, две моторни превозни средства, две каруци, бензиномоторен трион.

На територията на Държавно горско стопанство Годеч служителите установиха складирани и подготвени за извозване 50 куб. м немаркирани букови дърва за огрев. Дървесината е задържана, като работата по случая продължава.

Незаконни сечи в частни горски територии на над 30 дървета са установени в землищата на с. Долни Пасарел и с. Говедарци, общ. Самоков.

Близо 160 са проверените за периода превозни средства, превозващи дървесина. На нарушители, транспортиращи немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев, служителите съставиха 5 акта.Д

Проверки са извършени на 55 сечища и в 54 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина. Проверени са физически лица, като в с. Големо Малово, общ. Драгоман са съставени три акта за съхранение на немаркирани и без превозен билет дърва за огрев. Дървесината в размер на 3,5 кубически метра е задържана.

 

За автора

Сродни публикации