Янаки Червеняков е възстановен на поста си в ДФЗ » Съвети в земеделието

ноември 27, 2021

Янаки Червеняков е възстановен на поста си в ДФЗ

съдебно чукче

Акценти

  • През 2016 г. Чнаки Червеняков беше освободен от длъжността началник-сектор в дирекция „Договориране по ПМРСР“

От края на 2017 г. той е в дългосрочен неплатен отпуск.

Янаки Червеняков беше върнат на служба в Държавен фонд „Земеделие“. Той беше в дългосрочен неплатен отпуск заради къщата за гости на тъща си. Със съдебно решение, уволненият през 2016 г., Червеняков е върнат отново на работа. Преди няколко години беше повдигнато обвинения, че къщата за гости на тъща му е построена с европейско финансиране.

По информация на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов към момента Червеняков е в отпуск. Именно през 2016 г. той беше освободен от длъжността началник-сектор в дирекция „Договориране по ПМРСР“. Причина за уволнението му беше пропуск при подаване на задължителните декларации от държавни служители.

По-рано преди това медийни разкрития показаха скъпите автомобили, които Червеняков кара. Стана ясно още, че тъща му е спечелила да европроекта. Освен изградената къща за гости, тя е успяла да си купи и апартамент в Драгалевци.

След обжалване от страна на Янаки Червеняков Административния съд в София се произнесе в негова полза. ДФЗ обжалва решението на по-горна инстанция, но и Върховния административен съд потвърди възстановяването на Червеняков на работа. В края на 2017 г. той беше върнат на позиция главен експерт в ДФЗ. Това съобщи Mediapool. Досега отпускът му е бил прекъсван на няколко пъти, но за кратко.

С цел да не се възпрепятства разследването до приключване на проверката по случая от ДФЗ не могат да предоставят повече информация. Такава може да осигури единствено екипът наблюдаващи прокурори и то по тяхно усмотрение.

 

Сродни публикации