Ще се справи ли Румъния с европредседателството » Съвети в земеделието

юли 19, 2024

Ще се справи ли Румъния с европредседателството

Акценти

  • До средата на тази година ще трябва да си проличи доколко Румъния ще съумее да се съобрази с интересите на всички страни членки на ЕС

Ще успее ли Румъния да се справи със задачата и да използва инерцията от постигнатото по време на австрийското председателство

С настъпването на новата година започна да тече и румънското председателство на Съвета на ЕС. Тук обаче възникват и някои въпроси относно готовността на румънското правителство за него. Според председателя на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер следващите шест месеца може и да се окажат по-трудни от очакваното.

Румъния ще отговаря за развитието на новата ОСП

Румъния е много добре подготвена за това, но до средата на тази година ще трябва да си проличи доколко ще съумее да се съобрази с интересите на всички страни членки на ЕС. Юнкер смята, че румънското правителство може и да изпита затруднения да се вслуша в чуждите нужди и потребности. Вътрешнополитическите проблеми на Румъния не са добър знак, че страната ще успее да ги разбере.

За успеха и развитието на Европа, и страните в нея, е необходимо да се следва една посока. Всяка държава-членка се отличава със своите особености и именно това трябва да бъде съобразено и включени в бъдещите планове. Няма как иначе да се постигне единство в ЕС.

 

Сродни публикации