Ще се радваме на слънчев съботен ден » Съвети в земеделието

юни 02, 2023

Ще се радваме на слънчев съботен ден

Акценти

  • Подходящо за плаж с много слънце и високи температури ще бъде времето днес над Черноморието

Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса.

Днес също ще бъде слънчево и тихо. Купесто-дъждовна облачност ще се развива около и след обяд. Тя ще е съсредоточена предимно над планинските райони на Източна България. Там на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от североизток. Температурите през деня ще са между 32 и 37 градуса. Малко по-високо и близко до средното за август ще остане атмосферното налягане.

Подходящо за плаж с много слънце и високи температури ще бъде времето днес над Черноморието. В часовете около обяд над централните и северните райони ще се развива купеста облачност. Малка е вероятността за валежи и то на отделни места. Вятърът по морския бряг ще бъде слаб до умерен, ориентиран от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 27 до 31 градуса, а на морската вода – 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Купеста облачност ще се развива около и след обяд над Източна Стара планина. На отделни места там ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде слаб, а по високите части  – до умерен, ориентиран от север-североизток. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 27 градуса, а на 2000 метра – около 20 градуса.

 

Сродни публикации