Ще се радваме ли на сухо и слънчево време това лято » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Ще се радваме ли на сухо и слънчево време това лято

Акценти

  • Очакват ни интензивни летни порои, гръмотевични бури, градушки и смерчове

Нестабилно ще остане времето и през следващите месеци.

Прогнозата за времето през летния сезон не звучи никак добре. Очакват се проливни дъждове и градушки. Миналата година станахме свидетели на подобно лято.

Този месец проливни дъждове и силни градушки засегнаха много части на страната. Те нанесоха сериозни щети на посевите, а и на пътната инфраструктура в определени населени места. Загубите за земеделските стопани ще струват скъпо.

Според портала “Accuweather“ в страната ни през летните месеци се очаква нестабилно време. Те ще са причинени от атмосферни смущения от Средиземноморието.

Прогнозите предвещават интензивни летни порои, гръмотевични бури, градушки и силни пориви на вятъра. Ще има условия за развитие и на смерчове. Всички тези неблагоприятни метеорологични явления ще се проявяват през следобедните и вечерните часове.

За страната ни не се очакват дълги засушавания. Те ще са предимно в централната част на Европа. Там както и миналата година ще паднат малко валежи. Температурите ще превишават 38 градуса, което ще е сериозна предпоставка за възникване на пожари в горските и полските територии.

 

Сродни публикации