Шефът на ДФЗ не иска да подава оставка » Съвети в земеделието

юни 22, 2024

Шефът на ДФЗ не иска да подава оставка

Шефът на Държавен фонд „Земеделие” Мирослав Николов не иска да се отказва от поста си.

„Не виждам основание към момента да подам оставка. Ние сме първото ръководство, което разплати всички пари. Аз съм си изпълнил ангажиментите“, заяви Николов пред БНР. Във вторник земеделският министър Димитър Греков обяви, че ще поиска оставките на ръководството на фонда, тъй като към него имало много оплаквания.

По думите на Николов през последните месеци се водела кампания за дискредитиране на ръководството на фонда. "Хвърляха се някакви обвинения в публичното пространство без конкретен адресат, но от вчера вече това е самият земеделски министър“, каза още Николов. Той предупреди, че в момента в риск са 1,2 млрд. евро от Брюксел.

Успоредно с това министър Греков изпрати официално съобщение до медиите, в което обяви, че да оказва натиск не е част от стила му на работа. Той беше категоричен, че единственото, което е изисквал от настоящия ръководител на фонда, е коректност, бързина и работа в интерес на земеделските стопани.

„Настоявал съм да се изплащат евросубсидиите на много фирми и земеделски производители, чиито плащания недопустимо са били забавяни. Пред кабинета ми непрекъснато има опашка от хора, на които са били отлагани плащанията”, изтъкна Греков. Той призова шефовете във фонда да направят всичко необходимо по стотиците забавени проекти.

 

За автора

Сродни публикации