Членовете на УС на ДФЗ подадоха оставка » Съвети в земеделието

май 20, 2024

Членовете на УС на ДФЗ подадоха оставка

Членовете на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", които присъстваха на днешното заседанието в земеделското министерство, подадоха оставка.

Това съобщава представител на пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

На днешното заседание в парламента е била поискана оставката на Мирослав Николов. Той обаче не я е подал. В отговор на това присъстващите на заседанието членове на УС на Държавен фонд "Земеделие" подадоха оставка, обясниха от пресцентъра на МЗХ.

Минути по-рано директорът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов излезе от заседание на Управителния съвет и заяви, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поскани техните оставки.

"Това беше, нищо не се дискутира от дневния ред", продължи Николов. По думите му след това членовете на УС на фонда са напуснали поетапно. Никой не е гласувал нищо по реда – този, който беше обявен, който трябваше конструктивно днес да се разгледа, каза Мирослав Николов и допълни, че не са обсъдени и темите, по който МЗХ и ДФЗ постигнаха единомислие на среща при премиера Орешарски.

"Единствена точка беше натиск за нашата оставка", каза по-рано Николов и уточни, че натискът е бил от страна на министъра на земеделието Димитър Греков.

 

 

За автора

Сродни публикации