Част от родното производство ще бъде показано на животновъдното изложение в Сливен » Съвети в земеделието

ноември 30, 2023

Част от родното производство ще бъде показано на животновъдното изложение в Сливен

Акценти

  • Национално изложение по животновъдство в град Сливен
  • Повече от 15 родни ферми ще предлагат своите продукти

От 27 до 29 април предстои провеждането на най-голямото Национално изложение по животновъдство в град Сливен (на разклона за с. Мечкарево). Повече от 15 родни ферми ще предлагат своите продукти на гостите. Желаещите ще могат да избират измежду различни млечни и месни продукти, вино и мед.

Организатор на мероприятието е Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите. Официалното откриване на 28 април ще направят министърът на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, генералният секретар на Европейската асоциация по животновъдни науки г-н Андреа Росати, кмета на гр. Сливен г-н Стефан Радев и председателят на Комисията по земеделие и храни г-жа Десислава Танева.

Предвидено е площта на изложението да бъде над 100 дка, за да събере повече от 700 животни. От общо 39 породи ще бъдат показани 400 от най-добрите овце и кози, над 120 говеда от различни породи- млечни, месодайни и автохтонни. Представители на биволовъдството ще бъдат 20 биволи от породата „Българска мурра“.

Посетителите ще могат да наблюдават и демонстрационната програма на „Български киноложки клуб за българско овчарско куче”. Предвидено е дефиле и представяне на клубовете, дефиле на развъдниците, спортна програма фризби – фристайл.

 

Сродни публикации