Храната, която събужда по-добре от кафе » Съвети в земеделието

септември 29, 2023

Храната, която събужда по-добре от кафе

Акценти

  • Ябълката намалява риска от астма

Ако първата стъпка, която предприемате сутрин, е да посегнете към чашата с кафе, можете да се замислите дали това да не бъде един друг продукт.

Множество факти показват, че той може да ни събуди не по-слабо от кафето. Освен това е доста по-полезен от него.

Докато събуждането с кафе зависи от количеството кофеин, ябълката дава на организма енергията, от която се нуждае, посредством натуралната захарна фруктоза. Не оставя отрицателни ефекти върху организма, казват експертите.

Ябълката е добра поради факта, че не утежнява стомаха. Докато при кафето не е така, също така напитката влияе на кръвното налягане.

Разбира се, кофеинът в кафето ще има по-добър ефект върху самото събуждане, но ползите от ябълката не трябва да се пренебрегват. Тя ще събуди организма по естествен и лесен начин, което няма да предизвика дразнене и липса на сън – често следствие от пиенето на кафе.

Ябълките също са богати на витамини А, В и С, но и на пектин. Той абсорбира водата и токсините в организма. Кафето ще работи по-добре за събуждане, но с възможни последици, докато ябълките са здравословен начин да събудите тялото.

Ако ядете само по една ябълка на ден:

1. Ще подобрите състоянието на стомаха сиЯбълките съдържат фибри, които балансират работата на червата и намаляват риска от заболявания като хемороиди, дивертикулит и някои видове рак.

2. Холестеролът ви ще се нормализира заради съдържащият се в ябълките пектин.

3. Ще намалите риска от астма.

4. Ще отслабнете, ако ядете по една ябълка преди хранене.

5. Тялото ви ще е снабдено с витамин С, А, фосфор, желязо и калций.

6. Сърцето ви ще е по-здраво заради съдържащия се в ябълките калий.

 

За автора

Сродни публикации