Формира се тенденция към биоразградимите опаковки » Съвети в земеделието

юни 24, 2024

Формира се тенденция към биоразградимите опаковки

Акценти

  • Опаковката създава подходящ микроклимат за съхранение и възможност на плодовете да „дишат“

Serwo Packaging  представи нова опаковка за плодове и зеленчуци от хартиени  влакна. Иновативната опаковка създава подходящ микроклимат за съхранение и възможност на плодовете да „дишат“. Така те могат да се запазят по-свежи за по-дълго време.

За първи път се произвежда такъв тип опаковка, която може да бъде затворена с капак. Той може да бъде от рециклирана PET* или от биоразградима пластмаса. Благодарение на използваните материали кутията може да използва многократно или да бъде компостирана. Тествана е за безопасност на храните и е установено, че е напълно подходяща за съхранение на храни.

Новата опаковка е разработена по искане на търговци на дребно, продаващи оранжерийни ягоди.

Често търговците търсят най-евтините опаковки, но за продукти с по-високо качество, хората са склонни да инвестират малко повече. Разбира се, че всичко може да е опаковано във възможно най-евтината пластмаса. Редно е обаче да помислим понякога – не е ли по-добре да се обърне внимание и на околната среда.

*PET пластмасите се използват за производство на бутилки за минерална вода, газирани и безалкохолни напитки, сиропи за кашлица, лейкопласт, опаковки на бисквити и др.

**Настоящата статия се публикува като част от кампанията „Аз избирам БИО“ и цели да представи добри практики. 

Аз изирам БИО, защото ...

 

Сродни публикации