Фермер загина на място след като настъпи ловната си пушка » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Фермер загина на място след като настъпи ловната си пушка

ловна пушка

Фермер загина при инцидент в хисарското село Мътеница. Стоян Кочанков настъпил спусъка на ловната си пушка, възпроизведен бил изстрел, който го убил на място.

61-годишният Кочанков е един от най-големите животновъди в региона. Отглежда стотици говеда – млечни крави във фермата си и свободно пасящи животни в местните землища. Има репутация на съвестен и трудолюбив стопанин, разказват в родното му село. Не близваше алкохол, нямаше конфликти с хората, твърдят в селото, съобщава „Марица“.

Стоян Кочанков и съпругата му, както и синът им Винилин живеят в собствена къща в бившия стопански двор на селото, който семейство купило преди доста години и където устроило фермата си. През деня Стоян обикалял животните, които са на свободно отглеждане в местното землище и Средна гора, а и самият той притежавал много земи. Вечер се прибирал да хапне и отивал отново по заслоните, където нощуват животните, които са свободно отглеждане. Сдобил се с пушка, за да пази кравите от нападения на диви животни, обясняват в селото.

Местни хора разказаха още, че най-вероятно при слизането от джипа Стоян е настъпил пушката, тя гръмнала и с един изстрел той паднал мъртъв на земята.

Изключено е да става въпрос за самоубийство, коментираха в Мътеница. Макар животните на местните фермери да създават бели на земеделците, защото често навлизат в нивите и лозята, не допускаме Стоян да има и врагове, които да желаят това да се случи, разказаха още в Мътеница.

Пушката на Стоян Кочанков е била незаконна, съобщиха разследващи. По случая се води досъдебно производство и продължават да се изясняват обстоятелствата, при които е загинал фермерът.

 

За автора

Сродни публикации