Изготвяне на Дневник на стопанството » Съвети в земеделието

юли 24, 2024

Изготвяне на Дневник на стопанството

Всички земеделски стопани трябва да водят дневник на стопанството. Всеки растениевъд, животновъд, пчелар трябва да води такъв дневник, в който да вписва извършените мероприятия, добита продукция и друга нужна информация за дейността му.

Наличието на подобни данни не е само за нуждите на проверяващи и контролни органи. Земеделския стопанин също трябва да може да провери винаги при необходимост какво е правил и се е случвало в стопанството му. Така ще има ред и работата му ще върви по-леко.

Често обаче земеделските стопани неглижират Дневника на стопанството, като гледат на него като излишна бумащина. Гледат на него като на нещо излишно, което би било добре да го има, но да не го водят те. Проблемът идва обаче тогава, когато някой контролен орган поиска за проверка Дневника на стопанството. Тогава идват и санкциите.

Санкции:

  • – Санкциите за некоректно попълнен или липсващ Дневник на стопанството могат да бъдат различни в зависимост от контролния орган, който изисква документа. Може да се стигне дори и до връщане на усвоени финансови средства със законова лихва

Свързани услуги:

 

За въпроси и изготвяне на документи можете да се свържете с нас на телефон 0879 299 631 или чрез нашата контактна форма.