Угърчин отново става столица на трюфелите » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Угърчин отново става столица на трюфелите

Акценти

  • И тази година гостите на фестивала ще могат да опитат ястия с трюфели, както и да участват в приготвянето на паста с гъбите за хиляда души

За четвърта година Угърчин става столица на трюфелите на 20 и 21 септември.

Тазгодишното издание на Трюфел фест предвижда много изненади и награди за посетителите му, сред които състезанието „На лов за трюфели“, конкурс за най-очарователно куче, приготвяне на вкусни ястия с една от най-скъпите гъби, музикални изпълнения на известни български певци, съобщават организаторите.

Събитието е част от традиционния есенен панаир, който ще започне на 20 септември /петък/ от 18.00 часа. На сцената в центъра на Угърчин група „Сигнал“ ще засвири и запее своите най-големи хитове.

На следващия ден – 21 септември, от 12.00 часа, Трюфел фест ще бъде открит от кмета на община Угърчин Станимир Петков. След това е състезанието „На лов за трюфели“. Ежегодно то събира най-върлите търсачи на трюфели, които си партнират с домашните си кучета. Задачите ще се изпълняват за време, а победителят ще бъде този, на който общото количество намерени гъби тежи най-много.

Община Угърчин, заедно с основния спонсор на събитието, са подсигурили награди за най-добрите – купи, медали и парични премии. Традиционно ще се присъди и специална награда на публиката – кучешка къщичка, която ще бъде дадена на най-чаровното куче, избрано чрез аплодисменти на зрителите по време на преминаването на животните по червения килим.

И тази година гостите на фестивала ще могат да опитат ястия с трюфели, както и да участват в приготвянето на паста с гъбите за хиляда души.

Вечерта, от 19.00 часа, на сцената ще се качат група „Скандау“ и Дара. По време на концерта им ще бъде направено 3D лазерно шоу. Двудневният празник ще завърши със заря

 

За автора

Сродни публикации