Уволниха шефа на БАБХ » Съвети в земеделието

юни 24, 2024

Уволниха шефа на БАБХ

Пламен Моллов е освободен от поста си на изпълнителнен директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) , съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Той е отстранен от премиера Бойко Борисов по предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Министър Танева е предложила на премиера да назначи д-р Дамян Илиев, който е заместник на Моллов. Негови ресори са здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите, както и контрол на ветеринарномедицински продукти.

Припомняме, че Десислава Танева се срещна със собственика на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан, който публично обвини в четвъртък Агенцията в рекет срещу неговата верига от ресторанти за бързо хранене. 

Натискът срещу компанията е започнал, след като ръководството й е отказало да плаща 10 хил. евро месечно "такса спокойствие", заявиха по време на пресконференция от компанията.

В отговор Моллов беше категоричен, че действията на БАБХ са в защита на интересите на потребителите и показа пред журналисти резултати от проверка, които сочат нарушения на правилата за хигиената в производствени обекти на "Аладин Фуудс". Въпреки всичко, Моллов се раздели с поста си.

 

За автора

Сродни публикации