Търсят се възможности за увеличаване на стокообмена между България и Мароко » Съвети в земеделието

юни 17, 2024

Търсят се възможности за увеличаване на стокообмена между България и Мароко

Акценти

  • Търсят се начини за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните

Министър Порожанов посети и 14-то издание на Международно селскостопанско изложение SIAM.

Среща между министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и мароканския му колега Азиз Ахануш, министър на земеделието, рибарството, развитието на селските райони, водите и горите на Кралство Мароко се проведе в гр. Мекнез. Тема на дискусията им бяха възможностите за увеличаване на стокообмена със селскостопански стоки, който се осъществява между двете страни. Коментирани бяха и начините за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните.

В началото на месец април 2019 г. беше изпратен образец на сертификат за комбинирани фуражи, добавки и суровини, предназначени за хранене на животни. В тази връзка министър Порожанов поиска съдействие за приоритетно разглеждане и одобряване на документацията.

Още на една среща успя да присъства министър Порожанов. Тя беше с кандидата на Франция и на ЕС за поста Генерален директор на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) Катрин Жаслен-Ланел

Проведе се 14-то издание на Международно селскостопанско изложение SIAM. То е на-голямото на африканския континент. Провежда от 16 до 21 април в гр. Мекнез под патронажа на краля на Мароко. Посетителите му надвишават 1 милион души. Страна-партньор тази година е Конфедерация Швейцария. Министър Порожанов взе участие в откриването на изложението.

 

Сродни публикации