
Акценти
- Изяждането на три ябълки преди основното хранене понижава съдържанието на мазнините в кръвта с най-малко 20%.
Японски учени доказаха, че системното консумиране на ябълки драстично намалява количеството мазнини в организма.
Публикуваните резултати от направените клинични изследвания свидетелстват, че изяждането на три ябълки преди основното хранене понижава съдържанието на мазнините в кръвта с най-малко 20%.
По време на наблюденията, извършени от японските учени, на група хора преди храна е бил даван 600 мг ябълков полифенол. Това е вещество, влизащо в състава на плодовете. То спомага за разграждането на мазнините, съобщават от geneticsafety.org. Такова количество полифенол се съдържа средно в три ябълки.
След храненето е направен анализ на кръвта. Той е показвал, че нивото на мазнините в кръвта на доброволците е било средно с около 20% по-ниско в сравнение с тези, на които преди обяд не са били давани никакви добавки.
Според японските учени въздействието на ябълковия полифенол е несъмнено. Реалният му ефект върху намаляване риска от наднормено тегло все пак зависи и от количеството храна и хранителния режим.