Торене на спанака за късно есенно производство » Съвети в земеделието

май 29, 2020

Торене на спанака за късно есенно производство

Акценти

  • Спанакът реагира положително на листното подхранване

В нашата страна спанакът се отглежда за ранно полско и късно есенно производство, като последното заема значително по-голям дял от получаваната продукция. За  на реколтата през зимата и рано напролет той се сее през втората половина на септември до 10-15 октомври.прибиране

Спанакът е студоустойчиво растение.Необходимо е да се посочи, че той е типично растение на дългия ден. При отглеждане през зимните месеци и рано напролет при естествени условия на късия ден той образува по-големи и по-обемисти розетки, с по-тъмно оцветени листа и по-високо съдържание на каротин, хлорофил и витамин С.

Известно е, че спанакът е много взискателен към почвеното плодородие.

За отглеждането му е нужна подходяща влагоемна и структурна почва, добре запасена с органични и минерални вещества. Рационалното торене с органични и минерални торове трябва да се смята за една от най-важните мерки при отглеждането на спанака. Той най-често е пред- или следкултура и трябва да се вземе под внимание извършеното торене.  Необходимо е да се направи агрохимичен анализ на почвата за нейната запасеност с хранителни елементи. Въз основа на тези резултати се определят оптималните торови норми.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Сродни публикации