Топъл и слънчев ще бъде съботния ден » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Топъл и слънчев ще бъде съботния ден

Акценти

  • Вятърът по морския бряг ще бъде до умерен от югоизток

Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

Днес ще остане предимно слънчево. Развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност ще има в часовете след обяд на места в Западна и Централна България. Там са възможни превалявани с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България до умерен, ориентиран от юг-югоизток. Максималните температури днес ще са между 31 и 36 градуса. Очаква се понижение на атмосферното налягане, което ще е доста по-ниско от средното за месеца.

Слънчево ще остане времето и по Черноморието. Там ще има временни увеличения на облачността, но само в часовете след обяд. Валежи не се очакват. Вятърът по морския бряг ще бъде до умерен от югоизток. Температурите на въздуха ще са около 27 – 30 градуса, а на морската вода – 25 – 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Значителна облачност, дори купеста и купесто-дъждовна ще се развиват над планините. На отделни места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде умерен от юг. На височина 1200 метра температурата ще бъде около 24 градуса, а на 2000 метра – около 18 градуса.

 

Сродни публикации