Тони Кръстев е новият шеф на Агенцията по горите » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Тони Кръстев е новият шеф на Агенцията по горите

Новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите е инж. Тони Кръстев, става ясно от съобщение на сайта на агенцията.

Той сменя Григор Гогов, чиято оставка бе поискана от зам.-министъра на земеделието  Георги Костов заради проблеми с контрола и проведени процедури и конкурси, най-вероятно свързани с директорите на природните паркове.

Преди седмица природозащитници поискаха да се проведат конкурси за директори на природните паркове там, където те са назначени без конкурс и конкретни мерки за опазването на горите.

Георги Костов е представил вчера инж. Тони Кръстев пред ръководители и експерти от Агенцията, съобщават от ИАГ.

Костов е поискал новият директор да организира системата така, че в кратко време да се подобри нейният имидж, който сега е засегнат от отрицателното мнение на обществото. Друго изискване към новия директор е да не се допуска натиск към горите в интерес на едни или други политически фактори или лобистки интереси.

Инж. Тони Кръстев е завършил е Лесотехническия университет в София като магистър-инженер по горско стопанство. През 1985 г. започва работа като технолог в Горско стопанство „Брезник” и оттогава работи само в системата на горите. Бил е научен сътрудник в Института за гората. 

В периода 1999 – 2000 г. е зам.-началник, а от септември 2000 г. до септември 2001 г. – началник на Национално управление по горите. Специализира финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов. 

Кръстев е експерт в областта на финансово-стопанските дейности в горите. Дългосрочно работи и в сферата на опазването, превенцията и контрола на горските територии.

 

За автора

Сродни публикации