Тиквени пържени филийки с канела и течен шоколад » Съвети в земеделието

октомври 30, 2020

Тиквени пържени филийки с канела и течен шоколад

Подсладете живота си с тази невероятно вкусна рецепта.

Необходими продукти:

  • – 8 филийки бял тостерен хляб
  • – 80 мл. прясно мляко
  • – 2 бр. яйца размер Л
  • 3 с.л. краве масло

За пълнежа:

  • – 6 с.л. пюре от печена тиква
  • – 4 с.л. крема сирене
  • – 2 с.л. мед
  • – За поднасяне:
  • – 3 с.л. захар
  • – 1 с.л. канела на прах
  • – 2 с.л. течен шоколад
  • – 1 бр портокал

Начин на приготвяне:

Премахнете корите от всяка филия.

Разточете с помощта на точилка всяка филия, за да станат по- тънки.

Направете сместа за пълнежа, като разбъркате добре трите съставки за него.

Намажете всяка една с получилия се вкусен крем.

Навийте на отделни малки ролца всяка една намазана филийка.

В купичка разбийте яйцата и добавете  прясното мляко.

Загрейте маслото в тиган.

Потопете всяко едно ролце в купата с разбитите яйца и мляко и след това сложете в загрятото масло. Изпържете от всяка страна до златисто-кафяв цвят.

Смесете в съд захарта и канелата.

Всяко готово руло оваляйте в канелената смес.

Когато всички ролца са готови ги поднесете като ги полеете с течен шоколад, който предварително сте разредили с малко сок от портокал. Кората на портокала също може да използвате, като я настържете върху ролцата.

Източник: Hapka

 

За автора

Сродни публикации