Технология за отглеждане на култивирана печурка » Съвети в земеделието

Технология за отглеждане на култивирана печурка

Акценти

  • При отглеждане на двуспорова (зимна) печурка оптимална температура на компоста за прорастване на мицела е 22-26ºС

Морфологични и биологични особености на печурката

Морфологични особености на печурката:

  • хетеротрофна сапрофитна гъба
  • състои се от талус (мицел) и плодно тяло
  • плодното тяло се състои от пънче и гугличка

 

Нарастване на плодните тела:

за 7-20 дни в зависимост от температурния режим в гъбарника.
Посадъчен материал – МИЦЕЛ, който се произвежда в специални лаборатории.

Биологични особености на печурката:

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Свързани новини