С 43 % повече селскостопанска продукция внася Русия в Китай » Съвети в земеделието

септември 29, 2023

С 43 % повече селскостопанска продукция внася Русия в Китай

Акценти

  • Към момента износът се състои основно от риба и морски дарове, растителни масла, соя, шоколад

Фермерите имат желание не само да увеличат търгуваните обеми, но и да обогатят асортимента на изнасяните стоки

Китай е желан партньор за много от производителите по света. На 5 ноември в Шанхай, Китай  се състоя Първото международно изложение на вносни стоки. С щанд да представят продукцията си разполагаха и руските производители. Те бяха 40 на брой, информират от ИА „Казахстан-Зерно“.

Перспективите пред руските производители са изключително добри. Повече от половината, от предлаганата от тях, селскостопанска продукция е местна. От януари до края на септември 2018 г. количеството й се е увеличило с 43 % спрямо същия период на предходната година. Сега с този ръст износа на стоки от Русия за Китай възлиза на 1,8 млрд. долара. Двустранната търговия на селскостопански стоки също се е повишила с една трета – до 3,2 млрд. долара.

Към момента износът се състои основно от риба и морски дарове, растителни масла, соя, шоколад. Руските производители изразяват интерес към разширяването на списъка с продуктите за експорт. Тук става въпрос за многократно увеличение в обема на търгуваното зърно, брашно, захар и различните видове масла.

 

Сродни публикации