С 15 млрд. долара Тръмп ще компенсира американските земеделци » Съвети в земеделието

ноември 30, 2022

С 15 млрд. долара Тръмп ще компенсира американските земеделци

Акценти

  • Миналата година американските фермери получиха субсидии в размер на 12 млрд. долара

Преди дни Китай наложи по-високи мита върху американските стоки.

Американските земеделци, които ще бъдат засегнати от търговската война между САЩ и Китай ще получат 15 млрд. долара компенсации. Това заяви президентът на Съединените щати Доналд Тръмп.

В началото на седмицата Китай реши да наложи по-високи мита върху вносни американски стоки. Те ще са на обща стойност 60 млрд. долара. Това беше отговорът на Пекин относно решението на Доналд Тръмп да повиши от 10% на 25% тарифите за вносни китайски стоки на стойност 200 млрд. долара.

Този удар на Пекин засегна земеделска продукция от Съединените щати. Миналата година американските фермери получиха субсидии в размер на 12 млрд. долара при аналогични обстоятелства.

Паралелно с това Доналд Тръмп поиска от Конгреса увеличение на бюджета на НАСА. Така за следващата година той трябва да набъбне с 1,6 млрд. долара. Предвидено е с тези средства в следващите пет години да се извършват мисии до Луната. В случай, че тази сума бъде одобрена, то разходите на космическата агенция за идната година ще достигнат 22,6 млрд. долара.

 

Сродни публикации