С много песни, танци и игри премина Празника на плодородието » Съвети в земеделието

септември 28, 2023

С много песни, танци и игри премина Празника на плодородието

Акценти

  • За любителите на спорта и активните дейности бяха организирани тренировки на открито

Атрактивна програма зарадва местните и посетителите на Кюстендил в последните почивни дни на месец септември

Изобилие от интересни сортове ябълки бяха представени през почивните дни на всички посетители на Празника на плодородието. Повече от 100 видя бяха показани от Институтът по земеделие в Кюстендил.

Посетителите на традиционния празник, провел се за 11-та поредна година, имаха възможността да се докоснат до различни продукти от местни производители. Бяха изложени творби и произведения на различни художници и занаятчии от цялата страна.

В програмата на празника бяха включени много на брой и интересни конкурси. Състезание имаше за „Най-голяма ябълка“, „Най-красиво аранжира щанд“, „Плодове и зеленчуци, характерни за кюстендилския край“. По време на тържеството се състоя  и „Карнавал на плодородието“. Множество танци и песни огласяха мястото на провеждане на събитието. Деца  и юноши показаха завидните си танцови и певчески умения за радост на своите родители, близки и гости.

За любителите на спорта и активните дейности бяха организирани тренировки на открито на всички спортни клубове на територията на Община Кюстендил. Една от най-забавните и интересни дисциплини, в която участниците мереха своите сила и издръжливост беше клякането с касетка ябълки. За тези, които се отличаваха със сръчност и бързина имаше състезание за белене на картофи, пренасяне на вино и наливане в дамаджани. За всички победителите имаше и награди осигурени от Община Кюстендил.

 

Сродни публикации