С какво ни помага пиенето на вода с лимон сутрин » Съвети в земеделието

април 22, 2024

С какво ни помага пиенето на вода с лимон сутрин

Акценти

  • Лимоните са мощно средство за подобряване състоянието на кожата

Всеки от нас е успял да изгради за себе си различни здравословни навици, които спазва, за да поддържа тонуса си.

В различни диети и хранителни режими се говори много за водата с лимон, която помага на тялото да се прочисти от излишните токсини и да се енергизира през деня. Приемът на чаша вода с резен или два лимон сутрин на гладно би могла да ни бъде от голяма полза, сочат и различни проучвания.

Напитката с лекота прочиства тялото от излишните течности. Облекчава запека и отстранява много от задържаните токсините. Освен това заради витамините и минералите в лимона напитката помага и за подобряване състоянието на черния дроб. Тя го стимулира и прочиства. Облекчава и киселините в стомаха. Не е тайна, че лимоновата вода помага и при гадене по време на път.

Заради високото съдържание на витамин С в лимоните, водата повишава имунитета на тялото. Тя подобрява усвояването на желязо от храните, които приемаме. Лимонът добавен като подправка за овкусяване на салати от и със спанак може да сътвори чудеса с хората, които страдат от липса на желязо. Не е за подценяване и фактът, че лимоните са мощно средство за подобряване състоянието на кожата. Водата с лимон я хидратира, поддържа я млада, стегната и сияйна.

Трябва да се спомене, че лимоновата вода помага за алкализиране на тялото. В алкална среда вирусите и бактериите не могат да оцелеят и така с прием само на тази напитка можем да се предпазим от различни заболявания.

Интересното е, че хора, които дълго време практикуват пиенето на лимонова вода сутрин, се чувстват по-бодри от приема й, отколкото от изпитата чаша кафе.

 

Сродни публикации