
В този деликатен период сме склонни да се чувстваме по-уязвими.
За да помогне в укрепването на имунната система, БГНЕС състави кратък списък на най-добрите съставки, които трябва да се приемат.
Трябва да се грижим за начина си на живот. Трябва да приемаме прости и основни правила, които прекалено често са пренебрегвани:
- – достатъчно сън;
- – практикуване на спортна дейност;
- – да пуснем слънцето в дома си и други.
По отношение на храната отново може да се приложат определени неща. Затова да приемем витамин А и витамин С, но и пробиотици – чесън, лук, ядки, аспержи, бобови растения, червени плодове или дори пащърнак.
Други храни за повишаване на имунната система са куркума, с която можете да се поръси върху ястията или да се добави към супите, джинджифил, идеален като запарка. Сварете парченца джинджифил, добавете няколко капки лимон и чаена лъжичка мед и ще се получи успокояваща напитка и естествено противовъзпалително средство.
Не се колебайте да използвате пресни плодови и зеленчукови сокове, както и плодовете и зеленчуците на сезона.