С какво е полезен джинджифилът » Съвети в земеделието

февруари 28, 2024

С какво е полезен джинджифилът

Акценти

  • С помощта на джинджифила може да се окаже благоприятно въздействие върху нивата на кръвната захар

Джинджифилът придобива все по-голяма популярност като супер храна и подправка у нас.

Този корен се отличава със своите лечебни свойства и лютив вкус. Той се използва в различни рецепти за лечение на проблеми с гърлото и храносмилателната система.

Той е средство, с което жените борят сутрешното гадене в първите няколко месеца от бременността си.

Коренът от джинджифил е богат на витамини и минерали. В него се съдържат част от витамините от групата В, аксорбинова киселина, желязо, калий, магнезий.

С помощта на джинджифила може да се окаже благоприятно въздействие върху нивата на кръвната захар.

Той спомага и за разреждане на кръвта. Чудесно средство е за профилактика при тромбози и някои сърдечно-съдови заболявания.

Благодарение на антимикробното си действие, той не само лекува болки в гърлото, но облекчава и премахва възпаленията, които затрудняват движението на ставите ни.

В зимните дни, когато сме прекарали повече време на ниските температури е препоръчително да приемем малко джинджифил. Той може  да се консумира в различни ястия, като чай или подправка. Повишава температурата и облекчава дискомфорта след премръзване.

Особено важна подправка е за активно спортуващите. Той действа зареждащо на организма и повишава активността. За хората, които обичат да спортуват това е добре дошло.

 

 

Сродни публикации