Акценти
- С помощта на джинджифила може да се окаже благоприятно въздействие върху нивата на кръвната захар
Джинджифилът придобива все по-голяма популярност като супер храна и подправка у нас.
Този корен се отличава със своите лечебни свойства и лютив вкус. Той се използва в различни рецепти за лечение на проблеми с гърлото и храносмилателната система.
Той е средство, с което жените борят сутрешното гадене в първите няколко месеца от бременността си.
Коренът от джинджифил е богат на витамини и минерали. В него се съдържат част от витамините от групата В, аксорбинова киселина, желязо, калий, магнезий.
С помощта на джинджифила може да се окаже благоприятно въздействие върху нивата на кръвната захар.
Той спомага и за разреждане на кръвта. Чудесно средство е за профилактика при тромбози и някои сърдечно-съдови заболявания.
Благодарение на антимикробното си действие, той не само лекува болки в гърлото, но облекчава и премахва възпаленията, които затрудняват движението на ставите ни.
В зимните дни, когато сме прекарали повече време на ниските температури е препоръчително да приемем малко джинджифил. Той може да се консумира в различни ястия, като чай или подправка. Повишава температурата и облекчава дискомфорта след премръзване.
Особено важна подправка е за активно спортуващите. Той действа зареждащо на организма и повишава активността. За хората, които обичат да спортуват това е добре дошло.