
Акценти
- Натуралното пчелно млечице се съхранява на тъмно при температура от -5 до 0°С не повече от три месеца
Съхранение на пчелните продукти
Съхраняване на меда
Разфасованият в затворени стъклени, пластмасови, емайлирани или дървени съдове мед се съхранява в сухи и чисти помещения при температура под 10°С и влажност 60%.
Мед в пити се съхранява при същите условия, като питите се обвиват в целофан.
Пчелният восък се получава в резултат на преработването (претопяването или екстрахирането) на восъчните суровини (вощината и троптината). Вощина се наричат не претопените восъчни пити, восъчни надграждания, запечатки и натрошени пити и восъчни основи.
Троптината е остатък от претопяване на вощината. В зависимост от начина на преработка вощината съдържа до 50% восък. Восъкът от троптината се извлича чрез разваряване, пресуване и екстрахираме с органичен разтворител (бензин).
Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.