Съхранение на пчелни продукти » Съвети в земеделието

септември 23, 2019

Съхранение на пчелни продукти

мед и пчелен прашец

Акценти

  • Натуралното пчелно млечице се съхранява на тъмно при температура от -5 до 0°С не повече от три месеца

Съхранение на пчелните продукти

Съхраняване на меда

Разфасованият в затворени стъклени, пластмасови, емайлирани или дървени съдове мед се съхранява в сухи и чисти помещения при температура под 10°С и влажност 60%.

Мед в пити се съхранява при същите условия, като питите се обвиват в целофан.

Пчелният восък се получава в резултат на преработването (претопяването или екстрахирането) на восъчните суровини (вощината и троптината). Вощина се наричат не претопените восъчни пити, восъчни надграждания, запечатки и натрошени пити и восъчни основи.

Троптината е остатък от претопяване на вощината. В зависимост от начина на преработка вощината съдържа до 50% восък. Восъкът от троптината се извлича чрез разваряване, пресуване и екстрахираме с органичен разтворител (бензин).

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Сродни публикации