Създаване на овощна градина » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Създаване на овощна градина

Защо да инвестираме средства, време и усилия в създаването на овощна градина?

За много хора създаването на овощна градина е примамлива инвестиция. У нас все повече навлизат различни и скъпи за повечето потребители „супер храни“. Сред тях има и такива, които в страната ни се отглеждат сравнително лесно и много успешно.

Създаването на овощна градина разкрива добри перспективи за бъдещи финансови доходи. Те обаче са силно зависими от избора на дръвчета за нея. Сравнявайки етикетите по пазарите, всеки потребител на ядки би казал, че това е стока, която държи цената си висока. Именно това често става причина за инвестиция в отглеждането на орехови, лешникови или бадемови градини. Все повече производители на различни десерти и сурови храни прибягват до покупка на суровини от биологично отглеждани градини. Дали тази тенденция ще се запази, само времето може да покаже. Истината е, че именно тези суровини струват повече, отколкото продукцията от конвенционалното земеделие. Тук изборът за начина на отглеждане на културите зависи от отделния земеделски стопанин. Важно е културите да бъдат подбрани съобразно условията, с които разполагаме, за да може поне това да ни даде увереност и някаква гаранция за успех в начинанието.

Подходящо време за засаждане на овощна градина е късната есен, цялата зима и ранната пролет. Важно е времето да не е много студено и температурите да не са под 2-4 °С. Необходимо е преди да се премине към същинската част на засаждане да бъдат разгледани особеностите на различните култури, които бихме могли да отглеждаме.

В тази статия ще разгледаме лешника, като култура подходяща за отглеждане у нас.

Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.
 

Сродни публикации